Hem Säkerhet Barracuda samlar avancerade applikationsskydd i ny molnplattform

Barracuda samlar avancerade applikationsskydd i ny molnplattform

Publicerat av: Redaktionen

Barracuda Networks samlar nu sitt erbjudande inom applikationsskydd i den nya plattformen Cloud Application Protection (CAP).

Barracuda samlar avancerade applikationsskydd i ny molnplattform 4Plattformen rymmer ett omfattande skydd mot avancerade cyberhot, bland annat en Web Application Firewall (WAF) och verktyg för sårbarhetsanalys och identitetskontroll. En ny lösning för WAF-as-a-Service som är byggd på Microsoft Azure och är tillgänglig på Microsoft Azure Marketplace ingår också.

Den nya plattformen säkrar applikationer oavsett var de finns – i molnet eller i lokala driftmiljöer. Förutom att erbjuda en mycket bred och avancerad plattform för cybersäkerhet har Barracuda CAP utvecklats med stort fokus på skalbarhet och enkelt införande.

Webbapplikationer ofta oskyddade

​– Den nya plattformen fyller ett väldigt stort behov av att kunna skydda webbapplikationer bättre. Trots att webbapplikationer ofta är verksamhetskritiska är inte mer än tio procent av dem skyddade av en WAF1. Det beror till stor del på att det tidigare varit svårt och resurskrävande att hantera en WAF. Med den nya plattformen och WAF som tjänst kan nu betydligt fler organisationer få ett avancerat skydd för sina webbapplikationer utan att det kräver en egen stor säkerhetsavdelning, säger Peter Gustafsson, ansvarig för IT-säkerhetsföretaget Barracuda Networks i Norden.

– Med Barracudas WAF-as-a-Service och tillgängligheten i Azure kan ett företag skydda sina webbapplikationer på bara några minuter. Det här visar också hur väl våra säkerhetslösningar kan integreras med Microsoft, fortsätter Peter Gustafsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>