Bankplattformen Näktergal tar in 10M i en ny runda
Hem NyheterE-handel Bankplattformen Näktergal tar in 10M i en ny runda

Bankplattformen Näktergal tar in 10M i en ny runda

Publicerat av: Redaktionen

Idag meddelar den digitala molnbaserade bankplattformen Näktergal att bolaget tar in 10 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda som letts av svenska investmentbolaget Katalysen & Partners.

Det nya kapitalet kommer att påskynda en fortsatt expansion i Europa, där Näktergal redan nu planerar att gå in i Tyskland inom de närmaste månaderna.

Finansieringen kommer också stötta den fortsatta utvecklingen av den molnbaserade låneplattformen, för att driva digitaliseringen av finansiella institutioner globalt.

Andra noterbara investerare är Stefan Backlund, tidigare Vice President Marketing & Communications på Trustly, Jon Wimmercranz, tidigare Group CMO på Bambora samt fintech-veteranen Anette Tånneryd.

Näktergals enkla molnplattform ersätter föråldrad bankteknik och effektiviserar utlåning för både banker, finansiella institut och deras slutkunder. Näktergal stödjer idag kunder med hela flödet, från start till slut, eller med delar av flödet, vilket gör den enkel att skräddarsy för olika organisationers behov. Företaget har totalt tagit in 20 miljoner kronor sedan lanseringen 2015, och har idag kunder såsom Bluestep Bank, GCC och Bofink.

Bankplattformen Näktergal tar in 10M i en ny runda“Vi har följt Näktergal under en längre tid, och jag är oerhört imponerad av vad teamet och deras plattformslösning har kunnat åstadkomma på kort tid. Vi är redan nu involverade i diskussioner med banker utanför Norden och jag ser fram emot att bidra till Näktergal fortsatt framgång när de utvecklar verksamheten vidare i Europa”, kommenterar Peter Almberg, VD på Katalysen & Partners

Pandemin har ökat efterfrågan på smidig digitaliserad utlåning, vilket kraftigt har ökat behovet av Näktergals plattformslösningar.

Den nya finansieringsrundan kommer att stötta Näktergal att svara på den ökade efterfrågan.

“Vår vision är att ersätta äldre bankteknik med en intuitiv och effektiv utlåningsplattform, som kan ge den typ av personliga, strömlinjeformade och snabba flöden som kunder idag förväntar sig. Vi är vid ett vägskäl där större bankinstitut måste förändra hur de arbetar med sina utlåningstjänster, och Näktergal är väl positionerade i detta skifte. Med ny finansiering och rätt partners har vi rätt förutsättningar för att skala vår verksamhet vidare i Europa”, säger Erik Bennerhult, VD och medgrundare av Näktergal.

Tidigare i år avslutade Näktergal en mindre runda för att lansera en ny konsultavdelning. Näktergal Consulting lanserades i juni i år och har redan vuxit till ett team på fyra personer, som stödjer finansinstitutioner med projekt som involverar stora mängder data.

”Vi lanserade konsultdelen som ett komplement till vår molnplattform, för att stödja våra kunder med att förflytta gamla processer till digitala flöden. Tjänsten har mottagits mycket väl och gjort det lättare för oss att expandera”, fortsätter Erik Bennerhult.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>