Hem Nyheter Bankgirot och CGI växlar upp samarbetet

Bankgirot och CGI växlar upp samarbetet

Publicerat av: Redaktionen

CGI och Bankgirot växlar upp samarbetet med nya satsningar på outsourcing.

Bankgirot och CGI växlar upp samarbetet 2

Bankgirots vd Jeanette Jäger och Pär Fors, Sverigechef CGI.

Enligt det nya avtalet, som sträcker sig över fem år med möjlighet till förlängning i upp till två år, ska CGI stödja Bankgirot med förvaltning och utveckling av IT-systemen. Som en del av samarbetet går en del av medarbetarna på Bankgirots IT-avdelning över till CGI, samtidigt som delar av utvecklingsarbetet förläggs till CGI:s Global Delivery Center i Östersund. Avtalet är värt cirka 300 miljoner kronor över fem år.

”Vi har arbetat tillsammans med Bankgirot under en längre tid och känner varandra väl. Att nu få möjligheten att utöka uppdraget och att få vara med på nästa steg i Bankgirots spännande resa känns verkligen roligt. CGI är idag förmodligen den ledande leverantören av system för finansiella transaktioner i världen med många stora banker och institut på kundlistan. Att jobba med Bankgirot är ett viktigt uppdrag för oss”, säger Pär Fors, Sverigechef på CGI.

Bankgirot har en lång tradition av innovation inom finansiella tjänster. Bland de mer kända av Bankgirots lösningar kan nämnas autogiro, e-faktura och ”Betalningar i realtid” – plattformen som möjliggör det mobila betalningssystemet Swish. CGI har hanterat delar av Bankgirots IT-verksamhet sedan 2008, bland annat förvaltningen och driften av cirka 70 applikationer, och nu väljer man att utöka samarbetet.

”Bankgirot har en ambition att ta betalningarna i Sverige till nästa nivå när det gäller säkerhet och effektivitet. I den förändring som nu pågår på Bankgirot är CGI en mycket god partner”, säger Jeanette Jäger, vd på Bankgirot.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>