Babs Paylink lanserar kassa enbart för Swish
Hem Teknik Babs Paylink lanserar kassa enbart för Swish

Babs Paylink lanserar kassa enbart för Swish

Publicerat av: Redaktionen

Avancerade kassasystem och betallösningar kan vara kostsamma investeringar för mindre företag.

I dag lanserar Babs Paylink ett prisvärt alternativ för företag som omfattas av kassalagen men inte vill eller kan erbjuda kortbetalning: en enkel molnbaserad kassa för betalning med Swish.Babs Paylink lanserar kassa enbart för Swish 3

Babs Paylink ser en stor efterfrågan på enkla betal- och kassalösningar som stödjer ytterligarebetalningsalternativ utöver kontanter. Främst bland småföretag, föreningar och kommuner. Skatteverket kräver att de har ett godkänt kassaregister, men lösningarna på marknaden är kostnadskrävande och ofta mer avancerade än vad lagen kräver.

Fokus på frihet och flexibilitet

Små och nystartade företag som känner en osäkerhet inför framtiden och har knappa ekonomiska resurser hamnar i ett läge med få valmöjligheter.

– Vi såg behovet av en skattemässigt godkänd lösning till lågt pris med kort bindningstid. Kortbetalning går att lägga till längre fram, men man slipper ta höga kostnader innan det är ekonomiskt försvarbart. Vi ville skapa en friare lösning med två betalsätt som fungerar för väldigt många svenska konsumenter: kontanter och Swish, säger Peter Hedeby, marknads- och försäljningschef på Babs Paylink.

Populär produkt i ny tappning

Det mobila kassasystemet Slimcash lanseras nu i en bantad version utan medföljande kortterminal. Kassan är molnbaserad och nås via webbläsaren i en vanlig surfplatta, mobil eller dator. Eftersom den innehåller en virtuell skattebox och stödjer digitala kvitton* krävs varken kvittoskrivare eller annan utrustning. Allt som behövs för att kunna sköta försäljningen är en surfplatta med internetuppkoppling och tjänsten Swish för företag**.

Funktionen för Swish är helt integrerad i Slimcash. Säljaren registrerar köpet och väljer Swish som betalsätt. När betalningen är klar känner kassan av det och visar en bekräftelse på beloppet tillsammans med de fyra sista siffrorna i kundens mobilnummer. Därefter kan säljaren skicka ett digitalt kvitto till samma nummer som användes vid betalningen med bara ett knapptryck.

Babs Paylink lanserar kassa enbart för Swish 4

Fördelar med Swish som betalsätt

En av vinsterna med att erbjuda ytterligare betalningsalternativ är ökad försäljning, men minskad kontanthantering är också viktigt för miljön och säkerheten. Babs Paylink ser betalningar med Swish som ett naturligt nästa steg för växande företag. Andreas Theorell, produktchef Swish för företag på Swedbank delar den uppfattningen:

– Då Swish de senaste åren har haft en fantastisk tillväxt om drygt 100 000 nya användare per månad ökar naturligtvis efterfrågan från användarna att kunna betala med Swish även i butik. I takt med att kontantanvändandet minskar uppstår fler situationer i vardagen där Swish är ett bra betalsätt.

Om kassalagen

Sedan 2010 ska näringsidkare som säljer varor eller tjänster mot kontant betalning (omfattar även kort) enligt lag erbjuda kvitton och ha ett certifierat kassaregister där all försäljning registreras. Det finns undantag från dessa krav, men de blir allt färre då Skatteverket arbetar kontinuerligt med att skärpa lagen. Syftet är att skydda seriösa företagare mot illegal konkurrens.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>