Avy och Tmpl går samman och skapar Nordens ledande plattform inom Tenant Experience
Hem PARTNERZONE Avy och Tmpl går nu samman och skapar Nordens ledande plattform inom Tenant Experience

Avy och Tmpl går nu samman och skapar Nordens ledande plattform inom Tenant Experience

Publicerat av: Redaktionen

Under det nya företagsnamnet Avy-Tmpl, och med en kombinerad kundbas som representerar över 250 000 hushåll på den privata såväl som allmännyttiga bostadsmarknaden, kommer företagen tillsammans att arbeta mot den gemensamma visionen om att transformera boendet från enbart tak över huvudet till en bekymmersfri, trygg och enkel upplevelse.

Svenska Proptechbolagen Avy Finans AB och Tmpl Solutions AB har träffat en överenskommelse om sammanslagning och skapar Nordens ledande plattform inom Tenant Experience.

Under det nya företagsnamnet Avy-Tmpl kommer bolaget att renodla verksamheten och fokusera enbart på bostadsmarknaden.

Willem De Geer, ordförande på Avy kommer leda bolaget vidare i sin roll som arbetande styrelseordförande. De Geer har över 20 års erfarenhet av att leda internationella företag genom perioder av snabb tillväxt och expansion och har bland annat framgångsrikt grundat, drivit och sålt Panopticon till Datawatch, samt sitter i styrelsen för ett flertal ledande fastighetsbolag på marknaden.

Avy och Tmpl går samman och skapar Nordens ledande plattform inom Tenant Experience

Avy och Tmpl går samman och skapar Nordens ledande plattform inom Tenant Experience

Samgåendet av Avy och Tmpl förenar ledande teknologi och branschkunskap under ett och samma tak, tillsammans med ett omfattande ekosystem av tjänsteleverantörer och fastighetssystem. Den kombinerade plattformen innebär ett erbjudande med det bredaste produktutbudet som finns inom Tenant Experience och täcker alla aspekter av boendet, från inflyttning till utflytt. Bolaget har en skräddarsydd och integrerad lösning för betalning och e-handel, unik för bostadsbranschen, med en månatlig transaktionsvolym om 70 MSEK.

Tillsammans når Avy-Tmpl ut till 250 000 hushåll med en kundbas bestående av ledande bostadsbolag på den privata och allmännyttiga marknaden såsom Wallenstam, SBB, Fastighetsägarna Service, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder i Göteborg, Heba, SBS Norden, Newsec, Atrium Ljungberg, Niam och MKB.

Willem De Geer kommenterar; “Sammanslagningen av dessa bolag har många strategiska och värdeskapande fördelar med ett kompletterande produktutbud och djup expertis inom den privata och allmännyttiga bostadssektorn. Tenant Experience är ett av de mest spännande områdena inom Proptech just nu där det sker ett fundamentalt skifte i hur bostadsbolagen vill och behöver möta sina kunder. Tillsammans har Avy-Tmpl ett enastående produkterbjudande och kundbas, med kapacitet att expandera snabbt. Jag ser fram emot att se till så bolaget kan fortsätta sin tillväxtsresa på bästa sätt”.

Henrik Svanqvist, VD på Tmpl fortsätter; ”Jag ser fram emot resan i att förena våra två marknadsledande företag. Med Avys framstående betal- och e-handelslösning för bostadsbranschen tillsammans med Tmpls prisbelönta plattform kommer vi ta vårt erbjudande till nästa nivå. Tillsammans har vi en stark kundbas som representerar en stor marknadsandel av svenska hushåll och jag är förväntansfull på vad Avy-Tmpl kommer att åstadkomma tillsammans”.

Avy-Tmpl kommer löpande att uppdatera och komplettera sitt produkterbjudande till befintliga kunder i takt med att bolaget integrerar sin teknologi till en och samma plattform. Bolaget kommer att öka takt och fokus på att expandera till nya marknader genom såväl förvärv som organisk tillväxt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>