Avarn Security projekterar lås och beslag till World of Volvo
Hem Säkerhet Avarn Security projekterar lås och beslag till World of Volvo i Göteborg

Avarn Security projekterar lås och beslag till World of Volvo i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Söder om Liseberg i Göteborg byggs landmärket och den nya mötesplatsen World of Volvo, som förväntas stå färdig i slutet av 2023 med öppning i början av 2024.

Avarn Security har sedan februari förra året arbetat med projektering av lås och beslag.

Avarn Security projekterar lås och beslag till World of Volvo

Illustration: World of Volvo AB

Avarn Security har på uppdrag av BRA Bygg projekterat lås och beslag utifrån beställarens önskemål om funktioner, samtidigt som hänsyn till gällande regelverk beaktats utifrån fysisk säkerhet, brand, tillgänglighet och utrymning.

Per Sundström, försäljning på Avarn Security Systems, berättar att många kategorier är delaktiga i projekteringen och att företaget har haft ett nära samarbete med sina leverantörer under resans gång.

Det har tagit cirka ett och ett halvt år att i samverkan med flera olika säkerhetsleverantörer ta fram underlag för genomförande och upphandling av dörrar.

– Vi är väldigt stolta och glada över att vi har fått förtroendet tillsammans med Dahlgren Brand & Risk AB, Dormakaba Sverige AB och SAFETRON, som alla medverkar inom sina specialområden för att skapa den absolut bästa lösningen för kunden, avslutar Per Sundström.

Nytt landmärke i Göteborg

World of Volvo kommer att bli ett nytt landmärke i Göteborg. Platsen är precis söder om Liseberg, vid sidan av E6:an mitt i Göteborgs nya evenemangsstråk. Utöver utställningar och upplevelser kommer byggnaden, som är 22 000 km2 , även att inhysa konferenslokaler, eventhall samt två restauranger. Byggnaden uppförs i skandinavisk design – ljust, luftigt och med flera naturliga material och är ritad av danska arkitektbyrån Henning Larsen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>