Deras artificiella ögon hittar felen
Hem TeknikAI Artificiella ögon hittar felen

Artificiella ögon hittar felen

Publicerat av: Redaktionen

Startupbolaget Gimic har utvecklat en digital lösning för kvalitetsinspektioner med hjälp av AI.

 Produkten gör att misstag snabbt kan upptäckas i tillverkningsprocesser i industrin och efter skarpa tester i industrin väntar marknadsintroduktion under våren. 

– Vi ersätter det mänskliga ögat med ett digitalt. Med hjälp av AI lär kunden systemet att leta efter avvikelser, säger Henrik Arvsell, vd på Gimic.

Lösningen har hittills testats i högteknologisk metallbearbetning och inom plastindustrin. Vissa justeringar väntar samtidigt som bolagets säljorganisation ska byggas upp.

– Målet är att rulla ut produkter på marknaden under våren, säger Henrik Arvsell.

Deras artificiella ögon hittar felen

Gimics teknik upptäcker snabbt misstag i tillverkningsprocesser.

Gimic deltog i Future Industry Accelerator 2021, BizMakers program där innovativa startupbolag från hela Sverige vidareutvecklat sina bolag under sju månader med hjälp av ny kunskap och stöd från branschledande företag i tillverkningsindustrin.

– Vi har haft stor nytta av programmet. Dels i form av intressanta seminarier kring bland annat juridik och sälj, men inte minst har vi uppskattat samarbetet med partnerföretagen från industrin, säger Henrik Arvsell.

Anna Edblad, vd för Örnsköldsviks Industrigrupp, ser stora möjligheter med att innovativa startups och större bolag drar nytta av varandra.

– Det är ett fantastiskt tillfälle att fortsätta stärka industrins konkurrenskraft i Västernorrland. Genom att vara nyfiken och tillföra ny innovation i några av våra medlemsföretag kan vi stödja tillväxtprocessen i regionen, säger Anna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>