Är crypto-trenden över nu?
Hem Säkerhet Är crypto-trenden över nu?

Är crypto-trenden över nu?

Publicerat av: Redaktionen

Den senaste tidens volatilitet på crypto-valutamarknaden har fått många svenskar att fråga ifall crypto-trenden är över.

Valutahandel.se har grävt i ämnet och går igenom vad som kan tänkas påverka kurserna, vilka säsongseffekter som kan ge utslag samt vilka positiva och negativa trender inom crypto-världen som uppkommit på sistone.

Efter de senaste veckornas negativa nyheter, har flera undrat ifall crypto-trenden är över. Valutahandels analys slår dock hål på detta påstående och pekar på ett flertal både negativa och positiva faktorer att hålla koll på framöver.

Det finns många hypoteser om säsongstrender för crypto-valutor, där Valutahandel tar upp några av de vanligaste. ”Genom att studera olika säsongstrender för crypto-valutorna, så finns möjlighet att hitta bättre ingångar”, menar Markus Jalmerot från Valutahandel.se.

Speciellt under september månad så har priserna gått ner för crypto under fyra år i rad, men de senaste dagens uppgång kanske gör att trenden är på väg att brytas.

Är crypto-trenden över nu?Under september månad så har en del negativa nyheter tagits upp som ifrågasätter hur crypto-valutor värderas. Om bara en dag så stänger 67% av alla crypto-handelsplatser i Sydkorea, något som verkar ha påverkat priserna negativt på crypto-valutor i början av veckan. Världens mest skuldsatta fastighetsutvecklare, kinesiska Evergrade, skapades chockvågor i världsekonomin och något av en risk-off känsla för crypto-branschen. Men ett avtal för de inhemska räntebetalningarna har nu åtminstone tillfälligt löst problemet.

Ett annat problem för crypto-branschens största aktör i USA är ett hot om stämning från amerikanska SEC. Detta har dock lösts genom att aldrig lansera den omtvistade staking-tjänsten.

Men det har också skett flera positiva händelser och trender för crypto-valutorna på slutet. Dels så har tydliga stödnivåer hittats för både Bitcoin och Ethereum och även traditionella kedjor såsom biografen AMC börjar acceptera BTC, ETH och LTC som betalningsmetoder för biografbesökare i USA.

Vidare så har nya lagar relaterat till crypto vunnit laga kraft i Ukraina. Det blir nu lagligt och lättare att använda crypto i banktjänster, det går att betala skatt på inkomster med crypto och rättsligt skydd inom branschen har stärkts rejält. Slutligen så har även crypto-valutor för fotbollslag lanserats, vilket fått fans från bland annat PSG, AC Milan, Juventus, Barcelona och Roma att stödja sina lag på ett nytt sätt – genom att köpa favoritlagens crypto.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>