Hem Nyheter Aptic utsett till Gasellföretag 2019

Aptic utsett till Gasellföretag 2019

Publicerat av: Redaktionen

Dagens Industri har utsett fintech-bolaget Aptic till Gasellföretag 2019, det vill säga ett av Sveriges snabbast växande företag.

Aptic utsett till Gasellföretag 2019 2

Knut Eirik Storsul, VD Aptic

Aptic har de senaste åren stärkt sin position som den ledande europeiska leverantören av innovativa kredithanteringslösningar. Omsättningen har mer än fördubblats de senaste fyra åren, med positivt rörelseresultat och baserat på organisk tillväxt.

Under 2018 ökade Aptics omsättning med 36% till 129 Mkr (95Mkr 2017) med ett rörelseresultat på 12,5 Mkr och företaget sysselsätter nu cirka 120 personer. Moderbolaget har mer än dubblat omsättningen (ca +130%) sedan år 2016. 2019 har Aptic växlat upp för expansion och har etablerat sig i Holland.

– Vi känner oss otroligt stolta och tacksamma över att vårt arbete uppmärksammas. Det senaste året har vi fortsatt hålla en hög tillväxttakt och vi ser bara att denna tillväxtresa fortsätter. Nu gör vi en satsning på Holland och rustar för vidare internationell expansion. Tillsammans med våra kunder och partners blir vi framgångsrika, säger Knut Eirik Storsul, VD Aptic.

– Våra främsta framgångsfaktorer är vår djupa förståelse för kunders behov och affärsutmaningar, en plattform i framkant och våra mycket professionella medarbetare. Vi skapar lösningar som driver våra kunders egen affärs- och produktutveckling framåt och våra lösningar stärker på så sätt våra kunders erbjudanden, avslutar Knut Eirik Storsul.

Under 2019 har Aptic bland annat:

  • Tagit fram en helt digital factoringtjänst för små och medelstora företag tillsammans med SG Finans, Norges ledande finansieringsföretag. Lösningen innebär att det inte behövs personliga kontakter i processen vilket innebär en snabb, enkel och kostnadseffektiv process för kunderna.
  • Expanderat i Nederländerna och rekryterat Rick Terra som landschef för Nederländerna och Patrice Zeemeijer som applikationskonsult.
  • Inlett samarbete med danska Azets för att utveckla och stärka Azets inkasso- och kredithanteringsaffär.
  • Utsetts till finalist i Serendipity Techarenan challenge 2019.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>