Hem Nyheter Aon-studie visar på ”sann potential” med blockchains för försäkringsbranschen

Aon-studie visar på ”sann potential” med blockchains för försäkringsbranschen

Publicerat av: Redaktionen

Artikeln, Blockchain: Mechanics and Magic, skriven av akademikern och den tidigare VDn för Aon Benfield Analytics, Stephen Mildenhall, lyfter fram några av de ”oväntade egenskaperna” av blockchains inom försäkringsbranschen och tar upp vanliga missförstånd och felaktigheter.

Aon-studie visar på "sann potential" med blockchains för försäkringsbranschen 3Ett stort antal artiklar har beskrivit hur användandet av blockchains, eller blockkedjor som det kallas på svenska, kommer att sänka kostnaderna, öka lönsamheten och skapa en klar konkurrensfördel för försäkringsbolagen. Färre artiklar beskriver blockchain-tekniken och dess magi och man missar därigenom att visa på dess verkliga potential; Blockkedjor möjliggör återdemokratisering av data, tillgång till data var helst det behövs och en förnyelse av individens kontroll över sin privata data.

Här befinner sig försäkringsbolagen i ett bra läge för att tillhandahålla infrastrukturen och alternativa intäktsmodeller som kommer att kunna ersätta ”omoderna och osäkra centraliserade nätverk” genom att distribuera blockchain-lösningar. Enligt studien representerar denna ”revolutionära modell” den sanna potentialen i blockkedjor för försäkringsbranschen.

En blockkedja är en databas. Individuella poster lagras i block som är sammanlänkade genom ett index, därav namnet. Blockchain-databaser lagrar poster som kan ses som transaktioner eftersom de har en tidsmässig ordning: en senare transaktion kan bero på en tidigare och kopplingen mellan transaktionsdatabaser och försäkring är uppenbar. Stephen Mildenhall skriver i sin artikel att ”chefer behöver ha en grundläggande förståelse för tekniken och en uppskattning för dess magi för att kunna bedöma hur applicerbart blockkedjor är för deras försäkringsproblem”.

En blockkedja är alltså en databas och databasanvändare har tre områden som bekymrar dem: dataintegritet, datavalitet och datasäkerhet. Stephen Mildenhalls artikel beskriver hur blockkedjor erbjuder innovativa lösningar för alla dessa områden. Läs hela artikeln här: Blockchain: Mechanics and Magic

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>