Hem Nyheter Anyfin stänger investering om 300 miljoner med EQT Ventures i täten – växlar upp för att skapa mer ordning i människors ekonomi

Anyfin stänger investering om 300 miljoner med EQT Ventures i täten – växlar upp för att skapa mer ordning i människors ekonomi

Publicerat av: Redaktionen

Anyfin, som hittills hjälpt tiotusentals kunder att sänka räntan på befintliga krediter med hjälp av AI-teknik, meddelar idag att de stängt sin B-runda om 300 miljoner kronor.

Anyfin stänger investering om 300 miljoner med EQT Ventures i täten - växlar upp för att skapa mer ordning i människors ekonomi 2

Mikael Hussain

Rundan leds av EQT Ventures men även tidigare ägare Accel, Northzone, Global Founders Capital (“GFC”) och Fintech Collective fyller på kassan. Nu rustar sig bolaget för att möta en ökad efterfråga på produkter som kan hjälpa människor att minska sin skuldsättning och förbättra sin privatekonomi.

Anyfin grundades 2017 för att utmana de kraftiga övermarginalerna i konsumentkreditbranschen.

Tjänsten bidrar inte till en ökad skuldsättning utan ger tillbaka makten till konsumenten genom att omfinansiera krediter till en rättvis ränta.

Anyfins kunder har sänkt sin effektiva ränta med i snitt 64 % vilket innebär att de tillsammans sparar över 100 miljoner kronor i sänkta räntor och avgifter.

“Vi har under en lång tid sett hur osäkrade konsumentkrediter växt lavinartat, samtidigt som många betalar en orimligt hög ränta. Med vår nuvarande produkt har vi lyckats lösa en del av problemet vilket den här investeringen är ett tydligt bevis på. Men det är bara början för Anyfin och vi kommer framöver släppa fler produkter för att hjälpa människor att få bättre ordning på sin ekonomi genom att exempelvis minska skuldsättningen eller undvika den helt och hållet. Detta blir inte minst viktigt givet Corona-pandemins framfart”, säger medgrundaren och VD:n Mikael Hussain.

Anyfin stänger investering om 300 miljoner med EQT Ventures i täten - växlar upp för att skapa mer ordning i människors ekonomi 3

Mikael Hussain, Sven Perkmann och Filip Polhem

Anyfin grundades av Mikael Hussain, Sven Perkmann och Filip Polhem som tillsammans har mer än 20 års erfarenhet inom fintech och produktutveckling från bolag som iZettle, Klarna och Spotify.

Bolaget består idag av 50 medarbetare med en bakgrund från tech- och finansbranschen.

“Vi på EQT Ventures blev väldigt imponerade när vi såg hur Anyfin på så kort tid kunnat bevisa vilken stor skillnad de gör för sina kunder. Men mest imponerande är teamets värderingar och driv i att skapa långsiktiga och hållbara produkter som hjälper människor. Vi är exalterade över att få vara med Anyfin på den fortsatta resan och framförallt i tider som dessa där konsumenter i större utsträckning kommer behöva stärka sin ekonomi”, säger Ashley Lundström, Equity Partner på EQT Ventures.

“Vi är oerhört stolta över den här investeringen och att få en sådan framgångsrik partner som EQT Ventures ombord. Vi ser fram emot att få jobba med deras erfarna team och stora nätverk” säger Mikael Hussain.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>