Anyfin expanderar till Tyskland
Hem Nyheter Anyfin expanderar till Tyskland

Anyfin expanderar till Tyskland

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska Fintech-bolaget Anyfin expanderar sin verksamhet till Tyskland, som blir företagets tredje marknad efter Sverige och Finland.

Anyfin expanderar till Tyskland

Nu fortsätter bolaget sin kamp för att förbättra människors finansiella hälsa även utanför Nordens gränser.

Anyfin grundades 2017 och har sedan dess utvecklat en ekonomiapp som hjälper människor att förbättra sin finansiella hälsa. Bolagets mest populära tjänst använder artificiell intelligens (AI) och individuella kreditprövningar för att göra det möjligt att sänka räntan på befintliga delbetalningar, kreditkort och privatlån. Anyfins målsättning är att ingen ska betala onödigt höga räntor samt att hjälpa sina kunder att bli skuldfria snabbare. Företaget ger inte ut några nya lån som ökar kundens räntekostnader och förlänger heller aldrig sina kunders befintliga återbetalningsplan. Anyfins kunder har i snitt sänkt sin effektiva ränta med 64 procent, vilket motsvarar framtida besparingar om över 100 miljoner kronor.

– Då vi har sett en stark tillväxt kombinerat med en väldigt hög kundnöjdhet i Sverige och Finland, ser vi tyska marknaden som ett naturligt nästa steg för Anyfin. Vi ser stor potential då konsumenters vilja att förbättra sin privatekonomi och finansiella hälsa är minst lika stor i Tyskland som i Sverige och Finland, säger Mikael Hussain, VD på

Anyfin har listats som ett av de hetaste startup-bolagen i Stockholm av tidningen Wired samt vunnit SUP46s utmärkelse “Startup team of the Year”. I maj 2020 stängde Anyfin sin B-runda ledd av EQT Ventures på 300 miljoner SEK. Utöver EQT Ventures deltog även tidigare ägare Accel, Northzone, Global Founders Capital (“GFC”) och Fintech Collective i B-rundan.

Anyfin:

  • Grundat 2017 av Mikael Hussain, Filip Polhem och Sven
  • I maj 2020 stängde Anyfin sin B-runda ledd av EQT Ventures på 300 miljoner
  • Anyfin har idag över 100 000
  • Anyfin har i genomsnitt sänkt sina svenska och finska kunders effektiva räntor med 64%.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>