Antalet DDoS-attacker har aldrig någonsin varit högre
Hem Rapport/undersökning Antalet DDoS-attacker har aldrig någonsin varit högre

Antalet DDoS-attacker har aldrig någonsin varit högre

Publicerat av: Redaktionen

I en ny undersökning från Kaspersky framkommer det att antalet DDoS-attacker (Distributed Denial of Service) som utfördes under Q4 2012, ökade med 52 procent jämfört med Q3 2021.

Det är också 4,5 gånger så många som under samma period 2020.

Mätningarna från Kaspersky visar att antalet attacker aldrig varit högre än under slutet av 2021.

Distributed Denial of Service (DDoS)-attacker utgör ett enormt hot mot företag och organisationer som tillhandahåller onlinetjänster. Under en DDoS-attack överbelastas en webbplats genom att cyberbrottslingar skickar mängder av förfrågningar till offret, i syfte att överskrida webbplatsens kapacitet, vilket förhindra att webbplatsen kan fungera som den ska. Attackerna kan pågå i flera dagar och orsaka enorma störningar för den drabbade verksamheten.

Från oktober till slutet av december 2021 observerade Kasperskys forskare en massiv ökning av antalet DDoS-attacker – ett rekordhögt antal under hela tiden Kaspersky har gjort observationer av detta hot. De flesta av DDoS-attackerna under fjärde kvartalet rapporterades i USA (43,55 procent), Kina (9,96 procent), Hongkong (8,80 procent), Tyskland (4,85 procent) och Frankrike (3,75 procent).

Kaspersky-forskare anger flera orsaker till den ökade mängden attacker

Antalet DDoS-attacker har aldrig någonsin varit högreEn av anledningarna till ökningen är att de tre sista månaderna av ett år alltid är rika på DDoS-attacker, därför att näthandeln går på högvarv, provperioder för studenter startar och cyberkriminella i allmänhet blir mer aktiva. En annan anledning är att volymen av DDoS-aktivitet är omvänt proportionell mot aktiviteten på kryptovalutamarknaden. Resurserna som används för att genomföra överbelastningsattacker, som botnät, används också för att bryta kryptovaluta. Botnätägare brukar därför använda resurserna för krypto när den är på uppgång och för DDoS-attacker när kryptovalutorna faller.

De flesta av DDoS-attackerna under fjärde kvartalet rapporterades från USA (43,55 %), Kina (9,96 %), Hongkong (8,80 %), Tyskland (4,85 %) och Frankrike (3,75 %).

  • Hotlandskapet för DDoS förändras ständigt, vilket speglar de nuvarande ekonomiska och sociala trenderna, kommenterar Alexander Gutnikov, säkerhetsexpert på Kaspersky. Vi förväntade oss att DDoS-attackerna skulle öka under Q4 på grund av julhandeln men den instabila situationen på kryptovalutamarknaden tog DDoS-landskapet till en helt ny nivå med ett rekord i antal attacker. Om vi förlitar oss på trenderna från tidigare år bör det första kvartalet 2022 inte visa någon signifikant minskning av DDoS-attackerna. Därför uppmanar vi företag att implementera professionella lösningar, för att skydda sin verksamhet.

För att skydda sig mot DDoS-attacker rekommenderar Kasperskys experter följande:

  • Se till att din webbnärvaro kan hantera DDoS-attacker.
  • Validera tredjepartsavtal och kontaktinformation, inklusive de som gjorts med internetleverantörer. Detta hjälper team att snabbt komma åt avtal i händelse av en attack.
  • Implementera professionella lösningar för att skydda din verksamhet mot DDoS-attacker. Till exempel Kaspersky DDoS Protection.
  • Lär känna din trafik. Det är ett bra alternativ att använda nätverks- och applikationsövervakningsverktyg för att identifiera trafiktrender. Genom att förstå din verksamhets typiska trafikmönster och egenskaper kan du upprätta en baslinje, för att lättare identifiera aktivitet som avviker från det normala, något som kan vara ett tecken på en DDoS-attack.
  • Förbered en plan B, så att du snabbt kan återställa dina affärskritiska tjänster om ni drabbas av en DDoS-attack

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>