Untitled 24
Hem Rapport/undersökning ”Andra glömmer bort sina skulder – men inte jag”

”Andra glömmer bort sina skulder – men inte jag”

Publicerat av: Redaktionen

Var fjärde svensk uppger att de någon gång glömt att betala en skuld till en annan privatperson.

Men frågan är om inte svenskarna har lättare att komma ihåg skulder andra har till dem – än tvärtom?

Hela 60 procent uppger nämligen att andra har glömt att betala skulder som de haft innestående.

Hör du till skaran som ”swishar senare” och sedan glömmer bort att göra det? De flesta har någon gång lånat en slant av en vän eller närstående. Men hur bra är vi egentligen på att betala tillbaka? I en undersökning från bank- och finansgruppen Svea uppger var tredje svensk att de aldrig glömt bort att betala tillbaka en skuld de haft till någon annan. Något färre, 25 procent, uppger däremot att det hänt enstaka eller flera gånger.

Samtidigt svarar sex av tio att andra personer glömt att betala skulder de haft till en själv. Det verkar också vara så att fler skulder hos män blir bortglömda. 65 procent av männen uppger att andra glömt att betala tillbaka deras skulder medan motsvarande siffra för kvinnor är 56 procent.

Untitled 24– Vi är mån om våra pengar, därför är det sannolikt så att det är fler som håller koll på sina egna pengar som de lånar ut. Många tycker också att det är obekvämt att påminna andra om skulder och de kan lätt glömmas bort då. Vårt tips är att göra upp redan på förhand när ett utlägg ska betalas tillbaka och använda ett verktyg för att hålla koll på utläggen. Exempelvis genom appen Payd som vi på Svea utvecklat, säger Paulina Dackander, Affärsområdesansvarig för lösningar inom privatekonomi på Svea Ekonomi.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>