Anders Richtnér ny VD för SSE Executive Education vid Handelshögskolan i Stockholm

I samband med SSE Executive Education flytta in i skolans lokaler på Sveavägen 65, har Anders Richtnér utsetts till ny VD för SSE Executive Education.

Den 1 februari 2017 kommer han att ta över från Ingrid Engström, som har därmed slutfört avgörande uppdrag att integrera fortbildning vid Handelshögskolan i Stockholm.

Anders Richtnér ny VD för SSE Executive Education vid Handelshögskolan i Stockholm 1
Anders Richtnér, VD för SSE Executive Education

Ända sedan Handelshögskolan i Stockholm “kvalitet ackreditering, EQUIS, förnyades i början av 2014, har skolans strategi varit att ytterligare integrera sin utbildning dotterbolag SSE Executive Education (tidigare IFL), i skolans kärnverksamhet.

“Mitt uppdrag var tydligt: ​​För att säkerställa att företaget blev en del av Handelshögskolan i Stockholm (HHS). Nu har mina kollegor och jag åstadkommit just detta. Vi har bytt namn, lanserat en ny organisation, utökat samarbete med många spännande kunder, och flyttade till helt nya lokaler vid HHS på Sveavägen 65 “, säger Ingrid Engström. “Det är med tillförsikt som jag nu lämna över stafettpinnen till Anders Richtnér, som spelade en viktig roll i samordning med Handelshögskolan i Stockholm, och som jag vet kommer att göra ett fantastiskt jobb som företaget nu går in i nästa fas.”

Anders Richtnér är docent vid Handelshögskolan i Stockholm och har länge varit aktiv i gränssnittet mellan akademi och industri. Han arbetar som forskare vid Center for Innovation och Operations Management och har varit en “besökande forskaren” vid Babson College i USA, där han är också en social innovation Fellow. Under många år har Anders varit djupt involverad i SSE Executive Education, där han har arbetat med både försäljning och programutveckling, och han är väl förtrogen med organisationen och dess anställda.

“Jag ser fram emot att leda SSE Executive Education verksamhet i nästa fas. Ingrid har gjort ett enastående arbete, om en solid grund att jag har nu förmånen att utveckla ytterligare, ankring SSE Executive Education ännu tydligare i skolans övriga verksamhet “, säger Anders Richtnér, tillträdande VD för SSE Executive Education.

Med förändringen av VD, SSE Executive Education går in i en ny fas där internationalisering och integration med Handelshögskolan i Stockholm kommer att spela en viktig roll. Lars Strannegård, VD för SSE och ordförande i styrelsen för SSE Executive Education, ser på framtiden med tillförsikt.

“Med sin målmedvetna strategi har Ingrid uppnått genomgripande förändring i organisationen. Detta var nödvändigt och har banat väg för spännande utveckling under de kommande åren. Vid sidan av Anders Richtnér, jag ser fram emot mycket att ta SSE Executive Education ut i världen och fortsätter att hjälpa nya och befintliga kunder inom industrin för att stärka sin konkurrenskraft “, säger Lars Strannegård.