Anders Borg ny rådgivare till East Capital

East Capital har utsett Anders Borg till ny rådgivare.

Anders Borg ny rådgivare till East Capital 1Med unik erfarenhet från positioner inom världsekonomins toppskikt och kunskap om enskilda tillväxtmarknader kommer han att bidra med stöd och rådgivning till East Capital.

Som rådgivare kommer Anders Borg bidra med löpande rådgivning och insikter till East Capitals investeringsteam samt ge stöd i strategiska frågor. Han ansluter även till bolagets globala rådgivningskommitté där han kommer att delta i arbetet med att analysera utsikter för världsekonomin med fokus på globala makroekonomiska-, politiska- och sociala trender vilka är av stor betydelse för utvecklingen i East Capitals marknader.

“Jag ser mycket fram mot att få arbeta med East Capital och stödja deras investeringsstrategi i tillväxtmarknader och -ekonomier. East Capital har ett unikt team som besitter djupgående och gedigen kunskap om investeringar i dessa marknader,” säger Anders Borg.

Anders Borg var Sveriges finansminister 2006–2014 och har prisats för sina insatser i att leda Sverige genom den senaste globala finanskrisen. År 2011 utsågs han till ”Europe’s top finance minister” av Financial Times. Under sin tid som finansminister var Anders Borg ordförande för EU:s råd för ekonomiska och finansiella frågor och arbetade i de centrala institutionerna inom IMF och Världsbanken. Han har även varit ordförande för World Economic Forums initiativ för framtidens globala finansiella system, och har erfarenhet från Citi Group, ABN Amro Bank och SEB. Han har vidare erfarenhet som penningpolitisk rådgivare till Riksbanken och har varit styrelseledamot i bolag som Kinnevik och Millicom. Borg ingår idag i styrelserna för Nordic Entertainment Group (NENT) och Stena International. Borg är också senior rådgivare till bland andra IPsoft, Kinnevik och MTG.

I början av 90-talet var Anders Borg politisk rådgivare till dåvarande statsminister Carl Bildt.

Han har studerat nationalekonomi, statskunskap, filosofi och ekonomisk historia vid Uppsala och Stockholms universitet samt varit Senior Fellow vid den Washington DC-baserade tankesmedjan Peterson Institute for International Economics.

”Vi är mycket glada över att välkomna Anders till East Capital. Han besitter unik kompetens om såväl världsekonomin i stort som i olika tillväxtmarknader. Därtill har han ett mycket stort globalt kontaktnät som finns i de flesta länder där vi investerar. Vi ser fram mot att arbeta tillsammans för att ytterligare stärka våra insikter om den politiska och ekonomiska utvecklingen i världen,” säger Peter Elam Håkansson, ordförande och CIO på East Capital.