Amasten digitaliserar besiktningen av Riki-huset
Hem Fastigheter Amasten digitaliserar besiktningen av Riki-huset

Amasten digitaliserar besiktningen av Riki-huset

Publicerat av: Redaktionen

Amasten har skrivit ett ramavtal med Besiktningsman.se. Besiktningsman.se har, som enda aktör på marknaden, en helt digitaliserad plattform för erfarenhetsåterföring, som heter iSpect.

Amasten digitaliserar besiktningen av Riki-husetAmasten har via plattformen access till statistik på Sveriges vanligast förekommande fel (statistiken är anonym), en förutsättning att upptäcka och förebygga fel.

– Det bästa med ramavtalet är att fel som upptäcks vid besiktning blir spårbara, vilket hjälper oss att förebygga dem. Detta är otroligt viktigt för oss eftersom vi både bygger, äger och förvaltar våra Riki-hus, berättar Richard Lantz, projektutvecklingschef på Amasten Fastighets AB.

– Vi ser verkligen fram emot att få se vad Amasten kan göra med denna nyfunna statistik. Vår ambition är att skapa en plattform som hjälper byggbranschen att ta bättre beslut – i strävan om att dra ner åtgärdskostnaderna, säger Björn Selling, affärschef på Besiktningsman.se

Om Besiktningsman.se

Besiktningsman.se är ledande inom entreprenadbesiktning för nyproduktion av bostäder och kommersiella byggnader. De ligger i framkant vad gäller den digitala utvecklingen i branschen, och är det enda företaget som har en helt digital besiktningsprocess.

De har cirka 30 välutbildade medarbetare med gedigen bakgrund från byggsektorn och besiktningsarbete. Vilket ger dem kapacitet att möta mycket höga kundkrav på ett stabilt och sakkunnigt utförande. De erbjuder kompletta besiktningsgrupper för samtliga fack.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>