Allt fler svenskar gör månadsbudget
Hem Nyheter Allt fler svenskar gör månadsbudget

Allt fler svenskar gör månadsbudget

Publicerat av: Redaktionen

Att det råder tuffa ekonomiska tider för många privatpersoner och företag är ingen större nyhet.

Många svenskar lever även med en ansträngd ekonomi som många gånger kan vara svår att få att gå ihop när räkningarna också ska betalas varje månad.

När man lever med små marginaler i sin privatekonomi så blir det än viktigare att ha en noga kontroll över hur pengarna även fördelas månadsvis. Det absolut bästa sättet att ta kontroll över sin privatekonomi är också att göra upp en budget över sina inkomster och utgifter.

Att göra upp en budget är enkelt och behöver inte alls vara svårare än att man helt enkelt sätter sig ned med penna och papper och sedan sätter igång.

Då det är viktigt att budgeten även är korrekt ner till minsta kronan så behöver man även ta reda på sina kostnader för eventuella lån, boendekostnad, matinköp m.m. precis som även skriver upp vilka faktiska inkomster hushållet har varje månad.

När budgeten väl är upprättad så är det även dags att se över vad man kan göra för att förbättra sin ekonomiska situation. Detta görs genom att se över vilka utgifter som man kan minska på eller ta bort helt och hållet precis som man även funderar på vad man också kan göra för att öka sina sammanlagda månadsintäkter.

Samla lån och spara tusentals kronor

Allt fler svenskar gör månadsbudgetDet är också ett faktum att tiotusentals svenskar har flera lån hos olika långivare och kreditinstitut. Detta är också något som kan bli väldigt dyrt i längden på grund av höga räntekostnader och kostsamma administrativa avgifter.

Att försöka samla sina lån hos en enda långivare via lånapengar.com är något som rekommenderas alla. När man samlar lån så ansöker man om ett nytt lån för att kunna lösa sina befintliga dyra lån med.

Det kan för många låta aningen märkligt att man kan spara tusenlappar genom att ansöka om ett ytterligare lån men så är ändå fallet. För att en besparing ska kunna göras så behöver den effektiva räntekostnaden vara lägre än vad de effektiva räntekostnaderna är på de dyra befintliga lånen som man även önskar lösa.

När lånen samlas hos en enda långivare så sparar man med andra ord pengar på att man dels har en lägre räntekostnad på ett enda lån men man sparar även pengar på att man som mest har en enda tillhörande administrativ kostnad och att man inte längre har flertalet administrativa kostnader som kan vara fallet i dagsläget.

Faktum är att det inte är ovanligt att enbart de administrativa kostnaderna annars kan uppgå till flera tusen kronor om året när man har flertalet lån med höga räntekostnader.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>