Hem Nyheter Allt fler kvinnor investerar genom crowdfunding.

Allt fler kvinnor investerar genom crowdfunding.

Publicerat av: Redaktionen

FundedByMe vill lyfta fram kvinnan som självklar i finansvärlden, varje dag året om.

Allt fler kvinnor investerar genom crowdfunding. 3Under 2017 stod kvinnor för 27% av det insamlade kapitalet till entreprenörer via FundedByMes plattform. Motsvarande siffra för januari och februari i 2018 påvisar ytterligare en ökning till 32% investerat av kvinnor.

FundedByMe ser även att cirka 45% av alla transaktioner utförda under perioden är utförda av kvinnor, vilket innebär att de investerar nästan lika ofta i onoterade bolag men med mindre belopp.

Den traditionella finansvärlden brottas konstant med dystra siffror där kvinnor ständigt är underrepresenterade både som investerare och som entreprenörer. DI Digital publicerade nyligen en artikel som återigen bekräftade denna trend att 1% av det traditionella investerarkapitalet gått till kvinnliga entreprenörer. Tidigare kartläggningar visar även att framgången för kvinnliga entreprenörer som söker finansiering genom FundedByMe och crowdfunding är högre än för de manliga.

“Ursprungligen byggde vi FundedByMe för att säkerställa att bra entreprenörer, som dock inte nödvändigtvis är stereotypa såsom exempelvis kvinnor, också skulle ha access till en stabil och sund finansieringskälla. Det som driver mig framåt är främst när jag ser att min dotter, trots att hon är född i ett av världens modernaste länder inte kommer att ha samma access till kapital ifall hon väljer att bli entreprenör.” säger Daniel Daboczy, medgrundare och vd FundedByMe.

Företaget ser att kvinnliga entreprenörer attraherar kvinnliga investerare och andelen kvinnliga investerare som registrerar sig som medlemmar på FundedByMe’s plattform då kvinnliga entreprenörer publicerar sina kampanjer ökar.

69% kvinnliga delägare i Paradiset

För några av FundedByMe’s mest framgångsrika crowdfundingkampanjer har kvinnor investerat i majoritet. Johannes Cullberg, grundare av Paradiset Matmarknad, kommenterar resultatet av sin crowdfundingkampanj “Jag kan meddela att vi på Paradiset har 69% kvinnliga ägare. /stolt minoritet.”

“Vi ser att kvinnor i högre utsträckning än tidigare investerar i onoterade bolag. Under 2016 var 22 % av investerarna kvinnor och för 2017 har det växt till att vara 27% av investerarna. Vår målsättning är att oberoende av kön, engagera alla svenskar till att se på onoterade bolag som den guldgruva det potentiellt skulle kunna vara. För både entreprenörer och investerare, nationellt och internationellt”. konstaterar Michaela Berglund, nytillträdd CMO hos FundedByMe.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>