Ahlsell och Ambiductor ingår avtal gällande Internet-of-Things
Hem Fastigheter Ahlsell och Ambiductor ingår avtal gällande Internet-of-Things

Ahlsell och Ambiductor ingår avtal gällande Internet-of-Things

Publicerat av: Redaktionen

Ambiductor och Ahlsell har nu skrivit ett avtal med målet att digitalisera fastigheter, el, energi och vatten genom svenska installatörer.

Ahlsell och Ambiductor ingår avtal gällande Internet-of-ThingsSamarbete är nyckeln till framgång

Ahlsell är Nordens största installationsgrossist och omsätter cirka 33 miljarder SEK. De finns i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Polen och Ryssland. I Sverige finns de lokalt förankrade på de flesta större och mindre orter.

Ambiductor är specialister på smarta mätare och uppkopplade sensorer. Vi var först i Europa med IoT-uppkopplade fjärrvärmemätare.

Ambiductor och Ahlsell har nu skrivit ett avtal med målet att digitalisera fastigheter, el, energi och vatten genom svenska installatörer.

– Ahlsells satsning på framtiden med den smarta staden och samhället bygger på smarta produkter i vårt erbjudande till kunden. Ambiductor kan med sin produktportfölj och kunskap inom digitalisering tillföra ytterligare bredd i vårt sortiment inom många av våra befintliga segment, säger Johan Wåhlén, Marknadschef IoT Ahlsell

Några av de första produkterna som Ahlsells kunder kan hitta är LoRa-uppkopplade elmätare och tempgivare. Fler produkter läggs upp som lagervara vart efter.

Se produkterna via denna länk.

Varför IoT?

Genom IoT kan tusentals produkter enkelt kopplas upp mot internet och över 100 kommuner har redan helt eller delvis täckning med t.ex. LoRa. Mer om detta går att läsa på www.ambiductor.se.

– En lokalt förankrad organisation som hjälper fastighetsägare och installatörer att digitalisera, skapar helt andra möjligheter för ’den smarta staden’. Genom Ahlsells butiker och kontor får man en trygg lösning anpassad för sin hemmamiljö, säger Karl-Johan Hultman, VD Ambiductor

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>