Agil marknadsföring i en värld av ständig förändring
Hem Inovation Agil marknadsföring i en värld av ständig förändring

Agil marknadsföring i en värld av ständig förändring

Publicerat av: Redaktionen

Marknadsföring har snabbt blivit en av näringslivets mest teknikberoende funktioner.

År 2012 förutspådde forskningen och konsultföretaget Gartner att marknadschefer kommer att göra större teknikinvesteringar än teknikcheferna under 2017. Detta har ofta citerats och blir mer trovärdigt för varje dag och trenden driver framväxten av en ny Agil marknadsföring i en värld av ständig förändring 2ledningsfunktion: Chief Marketing Technology Officer, även känd som Chief Marketing Technologist. Denna ledande hybridroll, som är lika delar strategisk, kreativ och teknisk och i stort sett motsvarar en kombination av CTO och CIO med fokus på marknadsföring, växer i popularitet.

En forskningsrapport från Gartner med titeln “How the presence of a Chief Marketing Technologist impacts marketing” (2014) visar att 81 procent av företagen med mer än 500 miljoner dollar I omsättning redan har en tjänst som motsvarar Chief Marketing Technologist. Detta är en ökning från 71 procent från året innan. Ytterligare 8 procent planerade att införa rollen innan 2017.

Varför behöver vi en marknadsteknolog?

Marknadsföringsautomatisering, CRM, analys, sociala medier, datahanteringsplattformar, demand-side-annonsplattformar, sökoptimering, e-handel, webbplatser, landningssidor, mobila landningssidor, content marketing-arbetsflöden, spelifiering och mycket mer. Den digitala världen förändras snabbt och marknadsföring har tvingats att förändras med den.

Möjligheterna och förväntningarna på kundupplevelsen växer ständigt samtidigt som omfattning och mångfald av marknadsföringsverktyg exploderar. Mjukvara både möjliggör och gör det möjligt att utnyttja dessa möjligheter. Idag kan fler människor skapa programvara snabbare, billigare och enklare än någonsin tidigare vilket ger upphov till en guldålder för marknadsföringsmjukvara. Marknadsföring har fler mjukvarulösningar än någon annan företagsfunktion genom hela datorhistorien. Den viktigaste frågan just nu är hur marknadsavdelningen på bästa sätt utnyttjar denna uppsjö av tekniker till företagets fördel.

Anledningen till att marknadschefen investerar mer i teknik än informationschefen är för att de engagerar sin målgrupp via digitala kanaler. Marknadsföring handlar allt mer om att utforma och leverera kundupplevelser, och programvara är den digitala leran som används för att forma dessa. Marknadschefen ansvarar för det resultatet så det är bara naturligt att han eller hon och bör ha en ledande roll för teknikstrategin för att uppnå det.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>