Hem Fastigheter Addnode Group förvärvar det internationella programvarubolaget Service Works Group

Addnode Group förvärvar det internationella programvarubolaget Service Works Group

Publicerat av: Redaktionen

Addnode Group har förvärvat Service Works Group Limited (SWG), ett internationellt programvarubolag med system för fastighetsförvaltning och -underhåll samt arbetsplats- och fastighetsservice.

SWG hade för det brutna 12månadersbokslutet som avslutades oktober 2016 en nettoomsättning på 68 MSEK och en EBITDA på 14 miljoner kronor.

Addnode Group förvärvar det internationella programvarubolaget Service Works Group 3SWG designar, utvecklar, implementerar och erbjuder support för sin egen programvara till mer än 1000 kundplatser världen över. Deras två applikationer är QFM – avsedd för den traditionella facility managementmarknaden och P3rform, avsedd för att hantera drift, underhåll och service i offentlig/privata partnerskapskontrakt. Bolaget har 71 medarbetare, grundades i London och har idag verksamhet i Storbritannien, Australien, Kanada och Mellanöstern. För mer information om SWG besök www.swg.com

Addnode Groups affärsområde Design Management har ett starkt produkt- och tjänsteerbjudande för fastighetsförvaltning och -underhåll samt arbetsplats- och fastighetsservice i Norden under varumärket Symetri. SWG och Symetri kommer att arbeta tillsammans för att tillhandahålla programvaror och tjänster till en snabbt växande global marknad.

– ”På SWG är vi mycket glada över att gå samman med Addnode Group för att kunna leverera en bredare teknik- och tjänsteplattform. Tillsammans med Symetri kommer vi att kunna offerera ett mer omfattande och relevant erbjudande till den globala marknaden samt fortsätta vår starka tillväxt ”, säger Gary Watkins, VD för SWG.

– ”Med det strategiska förvärvet av SWG expanderar vi till nya geografier, stärker vår produktportfölj med produkter för hantering av offentlig/privata partnerskapskontrakt och prestationsbaserade kontrakt. Som ett resultat av detta kommer vi att gemensamt kunna leverera en mer omfattande portfölj av lösningar till våra kunder i både Norden, där vi redan har en betydande marknadsposition, såväl som i Storbritannien och på andra marknader såsom Australien och Kanada, där SWG har en stark position”, säger Rolf Kjaernsli, affärsområdeschef Addnode Group Design Management.

Transaktionen

Avtalet undertecknades och tillträde skedde idag den 31 juli 2017 och SWG konsolideras som en del av affärsområdet Design Management i Addnode Group. Den initiala köpeskillingen för samtliga aktier i SWG uppgår till 132 miljoner kronor, med tillägg för en justering baserad på den faktiska nivån på nettokassan och rörelsekapitalet i SWG den 31 juli 2017. Förvärvet betalades kontant vid tillträdet. Utöver den initiala köpeskillingen finns en tilläggsköpeskilling på maximalt 62 miljoner kronor som kan betalas ut i det fall vissa mål relaterade till SWG’s vinst uppnås för de finansiella åren 1 november 2016- 31 oktober 2017 och 1 november 2017- 31 oktober 2018. Förvärvet finansieras genom Addnode Groups befintliga kreditfaciliteter och förväntas ha en positiv inverkan på Addnodes Groups vinst per aktie. Säljarna av SWG är en grupp privatpersoner, varav några också är anställda i SWG. Transaktionen har inte varit föremål för några villkor för tillträdet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>