Hem Säkerhet Acronis öppnar cyber protection operations center i EMEA-regionen

Acronis öppnar cyber protection operations center i EMEA-regionen

Publicerat av: Redaktionen

Acronis tillkännager ett nytt fullt ut fungerande Cyber Protection Operation Center (CPOC) för att sätta EMEA-regionen på den globala cyberskyddskartan och hjälpa partners, kunder och individer att bli #CyberFit med cyberskyddande tjänster och att få kontinuerlig övervakning och analyser av cyberhot.

Acronis öppnar cyber protection operations center i EMEA-regionen 3Nyligen blev Twitter-konton för några av de mest prominenta världsledarna hackade i något som verkar vara ett Bitcoin-bedrägeri.  Detta fall visar att cyberattacker är vanliga över hela världen och kan skada både privatpersoner och företag.  Trots att försvaren mot sådana angrepp hela tiden förbättras så ökar ändå antalet komplexa dataintrång och säkerhetsincidenter. ”Det är därför viktigt att företagen identifierar hot på ett tidigt stadium och direkt kan reagera med lämpliga motåtgärder”, förklarar Candid Wüest, chef för Acronis nya Cyber Protection Operation Center. Ett center som sköts av högt kvalificerade internationella experter med rätt verktyg för att detektera, analysera och åtgärda hot tidigt, särskilt sådana som är verksamhetskritiska. Angrepp med utpressningsprogram är i nuläget det överlägset allvarligaste cyberhotet och dessa blir alltmer sofistikerade. Enligt uppgifter från Acronis CPOC har det skett en 18-procentig ökning av attacker med utpressningsprogram under första halvåret 2020 jämfört med samma period föregående.

Acronis internationella CPOC-nätverk

Ett antal företag har redan ett SOC (Security Operation Center) vilket är en bra början. Men befintliga SOC behöver ytterligare lösningar för att kunna prioritera detekterade hot så att man avlastar inblandade SOC-analytiker. Dessutom måste åtgärdstjänsterna expanderas så att SOC mer kan fokusera på försvar. Molntjänsterna ger utrymme för detta. Med sin unika integrerade strategi och internationella expertis kommer det nya CPOC i Schaffhausen att fungera som ledningscentral för EMEA-regionen. Wüest tillägger ”Dagens företag behöver en integrerad strategi som ger enkelt, effektivt, tillförlitligt och säkert cyberskydd för alla data, appar och system. Cyberskyddet ska vara baserat på de fem vektorerna inom cyberskydd: Säkerhet, Tillgänglighet, Integritet, Autenticitet och Dataskydd.”

För närvarande arbetar 33 internationella experter över hela världen på Acronis CPOC och företaget planerar att fortsätta med rekrytering av ytterligare experter under de närmaste åren. Acronis nya CPOC i Schweiz kommer att hjälpa företagets över 500 tekniker att bekämpa de nyaste hoten med hjälp av bättre AI/ML-baserad, automatiserad detektion av attacker.

Den kunskap som genereras på Cyber Protection Operation Center och deras experter kommer att hjälpa Acronis med att ta fram ännu bättre lösningar till Acronis ekosystem. Det nya centret kommer att ge dagliga varningar om nya cyberhot och naturkatastrofer såsom orkaner samt sätta upp nya planer för skydd för kunderna. Det kommer också att analysera och verifiera sårbar programvara och tillse att VA/PM-moduler automatiskt installerar uppdateringar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>