96 procent nöjda att arbeta med lön
Hem Rapport/undersökning 96 procent nöjda att arbeta med lön

96 procent nöjda att arbeta med lön

Publicerat av: Redaktionen

Utmaningen med att hantera snabbt insatta åtgärder under pandemin har inte påverkat hur de som arbetar med lön känner för yrket.

Hela 96 procent är fortfarande nöjda och andelen ‘mycket nöjda’ har dessutom ökat från 56 till 62 procent under året.

Det visar Vismas årliga undersökning Koll på lön som släpps idag.

I årets undersökning, den andra i ordningen, har 443 personer med olika roller inom lön svarat på frågor om kompetensutveckling, stress och andra frågor kopplade till arbetet. Bland annat framkommer att en överväldigande majoritet, 96 procent, är ganska eller mycket nöjda med sitt yrkesval.

– Lön är ett varierat kompetensområde som kräver förståelse för både människor och siffror. Det är glädjande att så många är nöjda. I takt med att lönesystemen utvecklas minskar rutinarbetet och rollen går mot ökad professionalisering, säger Marie Ceder, vd på Visma PubliTech.

Känslan av uppskattning minskar upplevd stress

96 procent nöjda att arbeta med lönAllt är dock inte bara rosor. I 2020-års undersökning uppgav 76 procent av de svarande att de ibland eller ofta upplever stress på grund av arbetet. I år har siffran ökat till 83 procent.

Mot bakgrund av det senaste årets osäkerhet är det inte oväntat att den upplevda stressen har ökat. Däremot är det oroande att det sker från redan skyhöga nivåer. Undersökningen visar samtidigt att känslan av att vara uppskattad minskar förekomsten av upplevd stress.

– Vi får inte glömma att visa uppskattning för den hjälp vi får från arbetsgivarens löneexperter, även om rätt lön på kontot är något vi ska kunna förvänta oss. Annars är en bra löneprocess och tillgång till molnet två faktorer som vi ser kraftigt minskar stressen i vardagen, säger Sofia Gerstenfeld, vd Visma Enterprise.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>