Hem Teknik 4 av 10 svenskar är missnöjda med sin uppkoppling hemma

4 av 10 svenskar är missnöjda med sin uppkoppling hemma

Publicerat av: Redaktionen

Bara 5 procent av svenskarna anser att de klarar sig en vecka utan internet hemma. Samtidigt upplever 4 av 10 att de har dåligt Wi-Fi-uppkoppling hemma.

4 av 10 svenskar är missnöjda med sin uppkoppling hemma 3Det visar nätverksföretaget D-Links undersökning där man tillfrågat 1067 svenskar om deras Wi-Fi-uppkoppling i hemmet.

Hela 32,1 % av svenskarna upplever att deras Wi-Fi-uppkoppling krånglar minst en gång i veckan. Och nästan 10 procent anser att deras Wi-Fi-uppkoppling strular dagligen. I genomsnitt upplever svensken att Wi-Fi krånglar två gånger i veckan.

Undersökningen visar att svenskarna upplever att Wi-Fi fungerar bättre och sämre i vissa delar av hemmet. 4 av 10 (41,8 %) upplever att deras Wi-Fi mottagning varierar beroende på vilket rum de befinner sig i hemma. 1 av 6 tror att den varierande mottagningen hemma beror på svajigt bredband samtidigt som att något fler, 1 av 5, tror att det beror på väggarnas tjocklek. Sämst upplever svenskarna att vi-fi fungerar i sovrummet (17, 8 %).

Undersökningen visar att de yngre ställer betydligt högre krav på Wi-Fi-uppkopplingens pålitlighet jämfört med de äldre. Hela 6 av 10 bland de yngre (16–24 år) upplever att de har problem med Wi-Fi hemma, jämför med endast 2 av 10 (22 %) bland de äldre (55+ år).

– Med tanke på att antalet uppkopplade enheter i hemmet ständigt ökar och att vi utnyttjar vårt Wi-Fi på ett mer krävande sätt än någonsin tidigare, med t ex enheter för det smarta hemmet, spel och streaming är belastningen hög på routrarna. Stabilt och snabbt Wi-Fi är en förutsättning för en bra användarupplevelse. Numera kan Wi-Fi-bekymmer åtgärdas ganska enkelt genom att t ex lägga till en extender i ett rum eller att byta ut sin befintliga router mot en som bättre kan hantera flera enheter och applikationer, säger Jonas Redin, D-Link Norden.

De vanligaste platserna i hemmet där svenskarna upplever dåligt Wi-Fi är:
1. Sovrummet (15,8 %)
2. Trädgården (13,6 %)
3. Köket (8,9 %)
4. Vardagsrummet (8,1 %)
5. Badrummet (5,9 %)

De fem främsta reaktionerna på dålig Wi-Fi-uppkoppling är att:
1. Stänga av och starta om routern (39,9 %)
2. Stänga av enheten de använder och starta om den (23,2 %)
3. Inget (12,8 %)
4. Skrika rakt ut i frustration (7,9 %)
5. Ringer upp sin bredbandsleverantör för att klaga (7,10 %)

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>