365id – Sparar miljontals kronor för över 300 kunder i 12 länder

365id erbjuder marknadens modernaste id-scanner som endast behöver internet och ström för att kunna kontrollera id-handlingar och varje falsk id-handling som stoppas är en besparing för samhället i sin helhet.

En 365id Scanner som har avslöjat en falsk id-handling.

ID-säkerhetsbolaget 365id passerade nyligen 300 kunder fördelade i 12 europeiska länder. Det har varit en god tillväxt för bolaget som inför året hade 50 kunder och bara i Sverige. Idag har bolaget levererat över 2500 st 365id Scanners och i takt med att bolaget växer tillkommer fler branscher som vill ha hjälp att stoppa id-bedrägerier.

Biluthyrare, banker, mobiloperatörer och bilförsäljare är några av de branscher som drabbas av id-bedrägerier, där förövarna försöker komma över stora värden med hjälp av falska id-handlingar. Genom att kontrollera id-handlingarnas äkthet med hjälp av 365id Scannern stoppas falska handlingar och på så vis besparas stora belopp. En besparing för företag, myndigheter och inte minst privatpersonerna som slipper bli bedragna.

Ett lysande exempel är en biluthyrare som förlorade 16 bilar under ett år, men efter införskaffande av 365id Scanners på samtliga uthyrningsstationer så reducerades den siffran till noll (0) bilar. En besparing på ca 5 miljoner kronor och men också hundratals timmar av administration och pappersarbete.

De senaste månaderna har 365id tecknat avtal med flera stora aktörer på den europeiska marknaden. Dels med en agent i Italien och en återförsäljare i England, men även via direktförsäljning i bl.a. Polen, Schweiz, Tjeckien och Slovakien.

-Det är glädjande att se hur vi bidrar till ett säkrare samhälle och att vi hjälper till att skapa stora besparingar för våra kunder, när vi dagligen stoppar ca 100 ogiltiga id-handlingar. Vid sidan av besparingarna så slipper också många privatpersoner bli bedragna och buset undviker att gå in när dom vet att det finns en 365id Scanner på disken, säger Johan Hagelin VD på 365id.