Hem Försäkring 21 sajter på 6 månader – Länsstyrelsen.se är nu live

21 sajter på 6 månader – Länsstyrelsen.se är nu live

Publicerat av: Redaktionen

I december inledde tillväxtbolaget Consid projektet att utveckla en ny webbplatslösning åt Länsstyrelserna.

21 sajter på 6 månader – Länsstyrelsen.se är nu live 3Sex månader senare står nu 21 länswebbplatser färdiga. ”Då innehållsskapande och utveckling skett parallellt i ett tight samarbete mellan våra konsulter och Länsstyrelsernas projektgrupp har vi lyckats skräddarsy den SiteVision-baserade webbplattformen”, menar Aggi Ahlnäs, projektledare på Consid.

IT-konsultbolaget Consid har, tillsammans med Länsstyrelserna, under en sexmånadersperiod utvecklat en ny webbplatslösning. Det handlar om en webbplats som finns i 21 regionala versioner, där en SiteVision-baserad lösning tagits fram. Aggi Ahlnäs, projektledare på Consid, berättar vidare kring processen och samarbetet:

– Då innehållsskapande och utveckling skett parallellt i ett tight samarbete mellan våra konsulter och Länsstyrelsernas projektgrupphar vi lyckats skräddarsy den SiteVision-baserade webbplattformen dels utefter de behov som fanns initialt, men även utefter de som uppkommit under processens gång. Från Consids sida har konsulter från flera kontor varit involverade och tillsammans med Länsstyrelserna har processen flutit på riktigt bra och varit flexibel, menar Ahlnäs.

Anders Korsvall, vd på SiteVision, förklarar vidare kring plattformens möjligheter:

– Att Länsstyrelsen samlar alla 21 myndigheter i SiteVision gör att de kan samverka på ett effektivt sätt över hela Sverige, samtidigt som deras redaktörer enkelt kan välja om information ska visas centralt eller i specifika län. Vår molnlösning SiteVision Cloud gör det även möjligt för Länsstyrelsen att hantera de enorma trafiktoppar som kan uppkomma vid krishändelser runt om i landet. Att en så samhällsviktig funktion som Länsstyrelsen väljer oss känns som en kvalitetsstämpel och något vi är väldigt glada och stolta över. Samarbetet med Consid och Länsstyrelsen har fungerat mycket bra, menar Korsvall.

Projektet påbörjades i december, vilket resulterat i en webbplats som gick live i slutet av maj. Ulrika Fransson, projektledare på Länsstyrelserna, berättar om resultatet:

– Vi är nöjda med resultatet och har mötts av mycket positiv feedback, både externt och internt. Att vi nu har en extern webbplats som är åtkomlig från alla typer av enheter, där vi lagt stort vikt vid tillgänglighet – såväl språkligt som tekniskt och pedagogiskt – är en stor vinst. Internt har våra redaktörer fått ett intuitivt och dynamiskt verktyg som effektiviserar deras arbete. Säkerhetsmässigt möter den nya webbplatsen våra krav i eventuell kris. Att vi har kunnat jobba tillsammans med Consid på våra villkor är jag som projektledare tacksam över, berättar Fransson.

Tidigt i höst övergår projektet från utvecklingsfas till förvaltningsfas där Consid ska bistå med förvaltning under en treårsperiod.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>