Hem LIVSSTIL Världens första whisky skapat av AI vinner guld

Världens första whisky skapat av AI vinner guld

Publicerat av: Redaktionen

Mackmyra Intelligens, världens första whisky skapad med hjälp av AI (artificiell intelligens), har vunnit Guld och ”Best of Category” i den prestigefyllda Craft Spirits Awards Competition som anordnas av American Distilling Institute.

Världens första whisky skapat av AI vinner guld 3Tillsammans med Microsoft och den finska teknikkonsulten Fourkind har Mackmyra skapat Mackmyra Intelligens, världens första whisky som utvecklats med hjälp av artificiell intelligens (AI). Mackmyra Intelligens presenterades för första gången i maj 2019, på den stora techkonferensen The Next Web i Amsterdam och har sedan dess fått stor uppmärksamhet över hela världen.

Nu har Mackmyra Intelligens tilldelats ett guld och har utsetts till Best of Category i den väl ansedda tävlingen Craft Spirits Awards Competition som anordnas av American Distilling Institute.

“Innovation har alltid varit ett nyckelord för oss på Mackmyra. Därför är det ingen slump att det var vi som skapade världens första AI-whisky. Nu när en otroligt kompetent jury har tilldelat den en guldmedalj och bäst i sin kategori är det ett bevis på att det vi gör är helt rätt, säger Angela D’Orazio, AI Whisky Mentor och Master Blender, Mackmyra.

” När vi startade projektet var vårt mål att tänja på gränserna för vad som är möjligt med tekniken men samtidigt skapa något som konkurrerar med världens bästa produkter utan jippon. Att Intelligens har vunnit guld i en prestigefylld tävling känns jättebra. Detta bevisar verkligen att maskiner kan användas för att öka expertis på mycket olika sätt och jag är optimistisk för framtiden. “, säger Jarno Kartela, Principal Machine Learning Partner, Fourkind.

“Att skapa idéer för verkligt innovativa, nya produkter tar tid och ansträngning. Det har varit ett privilegium att hjälpa till att öka Mackmyras mänskliga expertis och hantverk med vår teknik för att generera differentierade produkter som behåller andan, utseendet och känslan hos deras varumärke.  Vi tror på en framtid där kraften och hastigheten på AI paras ihop med uppfinningsrikedomen hos en person eller en organisation som har befogenhet att bryta nya gränser, samtidigt som allas rätt till integritet samt etisk behandling av data respekteras. Grattis till Mackmyra.” Nina Lund, Retail and Consumer Goods Sector Lead, Microsoft EMEA (Europa, Mellanöstern, Afrika)

Mackmyra Intelligens finns att beställa på Systembolaget.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>