1023 kronor i månaden: Så mycket dyrare blir boendet enligt svenskarna
Hem Rapport/undersökning 1023 kronor i månaden: Så mycket dyrare blir boendekostnad enligt svenskarna

1023 kronor i månaden: Så mycket dyrare blir boendekostnad enligt svenskarna

Publicerat av: Redaktionen

Huruvida bolåneräntan ökar eller minskar är ett ämne som engagerar svenskarna.

Inte minst i förhållande till hur det påverkar hushållens kostnader.

En ny undersökning visar att svenskarnas boendekostnad kommer öka med 1023 kronor i månaden – enligt dem själva.

Den ökande bolåneräntan har varit ett växande orosmoln för svenskarna. Tillsammans med YouGov har SkandiaMäklarna tagit reda på hur svenskarna tror att deras boendekostnader kommer förändras under 2022. Resultatet visar att majoriteten, 69 procent, tror på ökande boendekostnader.

1023 kronor i månaden: Så mycket dyrare blir boendet enligt svenskarna– Den ökande bolåneräntan är en stor fråga som marknaden kommer brottas med. Men trots att den, tillsammans med ökande elpriser och inflation, kan göra marknaden osäker betyder det inte att den kommer stanna av.

-Det kommer fortfarande vara en stor aktivitet på bostadsmarknaden men med något längre försäljningstider och en mer försiktig köpare, säger Andreas Moritz, VD på SkandiaMäklarna.

På frågan om hur mycket priserna kommer öka svarar de flesta att deras kostnader kommer öka med upp till 499 kronor i månaden och 16 procent tror på en ökning mellan 500-999 kronor i månaden. Endast 15 procent tror att deras kostnader kommer vara oförändrade. Det resulterar i att svenskarna tror att deras boendekostnad kommer få en genomsnittlig ökning på 1023 kronor i månaden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>