Hem Nyheter ​Två av SPP Fonders fonder toppar europeisk klimatranking

​Två av SPP Fonders fonder toppar europeisk klimatranking

Publicerat av: Redaktionen

Två av SPP Fonders fonder uppmärksammades på CDP Europe Awards i Paris igår.

​Två av SPP Fonders fonder toppar europeisk klimatranking 2

Philip Ripman och Henrik Wold Nilsen

SPP/Storebrand Global Solutions var en av vinnarna i kategorin Globala aktiefonder och SPP Emerging Markets Plus en av vinnarna i kategorin Tillväxtmarknader.

– Det är alltid glädjande när våra fonder uppmärksammas för sitt klimat- och hållbarhetsarbete och att vi gång på gång kan bevisa att det går alldeles utmärkt att investera hållbart utan att göra avkall på avkastning, säger Åsa Wallenberg, vd SPP Fonder.

– Våra förvaltare gör alltid gör sitt yttersta för att förfina och utveckla våra fonder så att de ska ligga i framkant. I det här fallet vill jag särskilt lyfta fram förvaltarna Philip Ripman och Henrik Wold Nilsen, som förvaltar de prisade fonderna men också poängtera att det bakom allt det hårda arbetet ligger en en sann ”team effort”, avslutar hon.

Rankingen av fonderna baseras på data från Climetrics och priset arrangeras av CDP och ISS-ESG.

​Två av SPP Fonders fonder toppar europeisk klimatranking 3

Åsa Wallenberg, vd SPP Fonder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>