​Trustly öppnar kontor i London och rekryterar General Manager från Worldpay

Som ett led i sin fortsatta expansion öppnar Trustly ett nytt kontor i London för att erbjuda internationella bolag på den brittiska marknaden sina tjänster för betalningar och överföringar på nätet, främst bolag inom e-handel, resor, finansiella tjänster, marknadsplatser och spel.

Michael Parkinson, ny chef för Trustlys Londonkontor
Michael Parkinson, ny chef för Trustlys Londonkontor

Trustly erbjuder tjänster för realtidsbetalningar och överföringar på nätet, direkt från bankkontot och över landsgränserna i Europa. Genom Trustlys plattform kan en transaktion ske på några sekunder, dessutom även under kvällar och helger när det konventionella överföringssystemet för banker är stängt. Tjänsten är gratis för konsumenter och eliminerar dessutom risker och bedrägerier för e-handlaren, vilket är ytterst viktigt för att lyckas med internationell e-handel. Användargränssnittet kan integreras i företagets e-handelsplattform där konsumenten sedan betalar direkt från det egna bankkontot. Metoden är säker, enkel och fungerar både från mobil och desktop.

– Storbritannien har en mycket väletablerad e-handel och ligger i framkant på teknikutvecklingen, dessutom är det globalt sett en mycket viktig finansiell hub. Storbritannien står för en betydande del av Europas internationella e-handel och där finns redan nu en stark preferens för att betala direkt från bankkontot. Eftersom banktjänster inom Storbritannien blir allt mer digitaliserade, ligger det helt rätt i tiden att etablera oss här, säger Carl Wilsson, VD på Trustly.

Londonkontoret kommer att ledas av Michael Parkinson, som har rekryterats från betalningsleverantören Worldpay där han var chef över affärsområdet Flyg. Parkinson har över 10 års erfarenhet av betalningar från flera tjänster inom Worldpay, bland annat som Head of Partnerships och Head of Global Corporate Sales. Förutom att driva den dagliga verksamheten på Londonkontoret, kommer Mike att ansvara för att utveckla Trustlys resevertikal med flygbolag och hotell.

-Mike har helt rätt blanding av unika erfarenheter och expertis och vi ser verkligen fram emot att introducera vårt smidiga sätt att betala direkt från bankkontot för brittiska konsumenter, säger Wilsson.

-Det känns fantastiskt bra att börja på Trustly i en period under stark tillväxt, det gäller hela betalningsbranschen men specifikt för Truslty som bolag. Med det som bakgrund kommer Trustly inte bara förbättra upplevelsen av betalningar i Storbritannien, utan också erbjuda enkla och snabba internationella transaktioner till deras internationella konsumenter. Vi har en utmärkt position för att kunna förstärka vår marknadsnärvaro när global e-handel beräknas växa med 28 miljarder GBP till 2020 och där den brittiska marknaden förväntas stå för 60%, säger Michael Parkinson, GM Trustly UK.