​Trustly i samarbete med Europas största låneplattform Mintos

Trustly har inlett ett samarbete med Mintos, en global plattform för lån som gör det möjligt att investera i lån från hela världen.

​Trustly i samarbete med Europas största låneplattform Mintos 1
Martins Sulte, CEO och medgrundare av Mintos och Johan Nord, CCO på Trustly

Genom att implementera Trustlys metod direktbanksbetalningar i Mintos plattform kommer investerare på ett enkelt sätt kunna föra över pengar i realtid från bankkonton i 29 Europeiska länder. Samarbetet förenklar möjligheten att investera i krediter via Mintos plattform. Innan lansering gjorde man en testfas i de baltiska länderna vilket resulterade i att 80% av alla nyregistrerade investerare valde att göra en överföring med Trustly just därför att metoden är så pass snabb och smidig.

Mintos har en snabbt växande kundbas och antalet användare av plattforment förväntas passera 100 000 i slutet av året. Martins Sulte, CEO och medgrundare av Mintos säger:

“Samarbete med Trustly passar oss som hand i handske och vi är fullt fokuserade på att effektivisera internationella transaktioner där det är möjligt att föra över kapital tvärs över landsgränser. Att vi kan möta efterfrågan på snabba transaktioner med högsta möjliga säkerhet är viktigt för att kunna ge en sådan sömlös och enkel användarupplevelse som förväntas idag. Vi är mycket nöjda över att vi nu kan utöka vårt erbjudande med den här efterfrågade betalmetoden, där Trustly dessutom har den absolut bästa täckningen av banker i hela Europa.”

Johan Nord, CCO at Trustly said: “Vi är väldigt glada över samarbetet med Mintos som kommer innebära att Trustlys betalmetod blir tillgänglig för deras snabbt växande kundbas. Vi delar intresset för att göra det så enkelt och effektivt som möjligt att betala och föra över pengar online och på så sätt underlätta investeringar både lokalt och internationellt. Vårt samarbete är ett utmärkt exempel på hur två fintech-företag tillsammans kan skapa ett värde för kunderna genom att förenkla transaktionsprocessen och samtidigt leverera högsta nivå på säkerhet, säger Johan Nord, CCO på Trustly.”