Hem Nyheter ​SPP Konsult fokuserar på konsulttjänster och säljer delar av verksamheten till PRI

​SPP Konsult fokuserar på konsulttjänster och säljer delar av verksamheten till PRI

Publicerat av: Redaktionen

SPP konsult ökar fokus på konsulttjänster och säljer pensionsförmedlingsverksamheten till PRI Pensionstjänst AB.

​SPP Konsult fokuserar på konsulttjänster och säljer delar av verksamheten till PRI 2

Tony Pettersson, vd SPP Konsult och Jan Ahlström, PRI

Överlåtelsen av verksamheten påbörjas direkt och beräknas vara klar våren 2021 vilket bland annat innebär att PRI övertar ansvaret för kunder med tjänsten pensionsförmedling. Totalt berörs ca 35 000 individer fördelade på drygt 300 företag.

– Jag är stolt över det värde vi hittills skapat för våra pensionsförmedlingskunder. Tillsammans med företagen har vi byggt kunskap och samtidigt skapat trygghet för de anställda, säger Tony Pettersson, VD, SPP Konsult, och fortsätter:
– Nu tar vi nästa steg och ökar fokus på vår kärnverksamhet. Tillsammans med PRI har vi hittat en bra lösning där båda parters styrkor kommer kunden till gagn.

SPP Konsult satsar fortsatt långsiktigt på konsultverksamhet med fokus på rådgivning till företag, beräkningar ochfrågor gällande internationell personal. I samband med överlåtelsen inleds även ett samarbete. Bland annat kommer SPP:s försäkringsprodukter att vara tillgängliga för PRI i händelse av att företag går i konkurs och har utfästelser utanför ITP-planen.

– Vi är mycket glada över förvärvet som ytterligare stärker vår långsiktiga satsning på administrativa tjänster inom tjänstepensionsområdet. Vi har en etablerad relation till de flesta kunder genom andra delar av PRI och ligger helt i linje med våra ambitioner samt ger oss möjlighet att utveckla dessa, säger Jan Ahlström, PRI.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>