​Sofiero Classic ställs in

Sofiero Classic är en årligen återkommande veteranfordonsutställning som lockar såväl bilentusiaster, barnfamiljer och andra besökare.

​Sofiero Classic ställs in 1I år sätter myndigheternas restriktioner stopp för det populära evenemanget.

Vid ett tillfälle varje år förvandlas slottsparken till en utställning av klassiska motorfordon från förr och nu. Sofiero Classic bjuder på ett brett program som utöver veteranfordon består av auktioner och olika aktiviteter för barn och vuxna. Det skulle ursprungligen ha ägt rum 7 juni i år men flyttades fram till 13 september på grund av myndighetens restriktioner. Men eftersom reglerna kring stora folksamlingar kvarstår ställs årets evenemang in. Nästa Sofiero Classic blir 13 juni 2021.

– När vi i våras flyttade fram evenemanget hade vi ett stort hopp om att kunna genomföra det i höst. Men eftersom myndigheternas regler inte har ändrats behöver vi ta det tråkiga beslutet att ställa in. Nu får vi istället se fram emot nästa års evenemang, planeringen är redan i full gång, säger Matthias Bong, projektledare för Sofiero Classic.

Så hanterar Sofiero covid-19
Sofiero har öppet alla dagar klockan 10-18. Parken och utställningarna har anpassats för att säkerställa en trygg miljö för våra besökare. Bland annat har vi begränsat för hur många besökare som kan vistas samtidigt i slottet, caféet och utställningarna. Läs mer