Hem Rapport/undersökning ​Nästa generations medarbetare vill kunna jobba från hemmet

​Nästa generations medarbetare vill kunna jobba från hemmet

Publicerat av: Redaktionen

Att jobba från sängen låter kanske som en dröm, men är redan verklighet för några.

​Nästa generations medarbetare vill kunna jobba från hemmet 3Även om just sängen kanske inte är den mest optimala platsen för ett möte kan man se en växande efterfrågan bland ungdomar att kunna vara mer flexibel i sitt arbete och inte tvingas vara bunden till det fysiska kontoret fem dagar i veckan.

Möjligheten att kunna jobba hemifrån, från ett café eller på tåget är något som blir allt vanligare i vårt digitaliserade samhälle. Enligt en undersökning som företaget Fuze tagit fram ställer allt fler ungdomar högre krav på just teknologi som möjliggör arbete hemifrån eller någonstans utanför kontoret.

Idag vill ungdomar i stor utsträckning fortsätta att jobba i team med sina kollegor och ha möjligheten att kommunicera face-to-face. Det ställer naturligtvis krav på att företag kan erbjuda ny teknologi i form av uppdaterade IT-verktyg, som exempelvis stödjer video, chatt och live stream-funktioner. Allt för att locka ungdomarna när de står inför valet av sin framtida arbetsplats.

Den uppdaterade teknologin är nyckelfaktorn som ungdomarna sätter högt värde på. De enheter, appar och mjukvaror som efterfrågas ska även göra det möjligt för medarbetarna att slippa långa resor och pendling till arbetet när de egentligen inte behöver infinna sig fysiskt på kontoret fem dagar i veckan. Möten som lika gärna kan tas hemifrån skapar även bättre förutsättningar för en bra och hälsosam balans mellan arbete och fritid. Hela 78% av ungdomarna vill ha möjligheten att jobba hemifrån och det ser ut som att det finns en växande frustration om hemarbete inte är en vanligt förekommande möjlighet.

Att vara flexibel i sitt arbete är det inte bara ungdomar som efterfrågar. Bland de vuxna medarbetarna i undersökningen, kan man se att 37% vill jobba hemifrån, medan 49% skulle vilja jobba hemifrån men inte kan göra det, eller av andra anledningar väljer att inte göra det.

Statistik: härifrån vill ungdomarna helst jobba

78% Hemifrån

57% Kontoret

48% Sängen

39% Café

38% Stranden

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>