​Idag startar Gothenburg Horse Show – Got Events egna världsevenemang

Denna vecka, 20 – 25 februari, genomförs världsevenemanget Gothenburg Horse Show i Scandinavium för 42:a gången.

​Idag startar Gothenburg Horse Show – Got Events egna världsevenemang 1Förutom att tävlingarna bidrar till Göteborgs attraktivitet som evenemangsstad skapar de också viktiga turistekonomiska effekter för staden. Årets tävlingar beräknas generera närmare 80 miljoner kronor till Göteborgs hotell, krogar och shopping.

– Det är lätt att bli hemmablind och jag misstänker att många göteborgare inte känner till vilken fantastisk tävling som vi skapat i staden. Tävlingarna rankas som en av världens ledande ridsportevenemang och vi får ständigt högsta betyg från både ryttare, publik och det internationella ridsportförbundet. Sedan 1977 har över 3 miljoner hästälskare kommit till Göteborg och Scandinavium. Det är jag oerhört stolt över, säger Got Events vd Lotta Nibell.

I år verkar intresset för hästtävlingarna vara extra stort. Efter den sportsliga succén för EM i Ridsport i Göteborg förra året, där bland annat Peder Fredriksson tog ett individuellt EM-guld i hoppning, har sporten fått välförtjänt uppmärksamhet. Något som också avspeglas i biljettförsäljningen.

– Ja, det stämmer. Vi ser att vi redan nu sålt fler biljetter än förra året vid den här tiden. Mycket beror nog på att vi har många duktiga svenska ryttare på plats. Men det kommer också flera internationella toppryttare som vill kvalificera sig till världscupfinalen i hoppning som avgörs i april i Paris, säger Patrik Fredriksson som är projektledare för Gothenburg Horse Show.

Systematiskt miljöarbete med hjälp av Miljödiplomering

För tredje året i rad är tävlingarna också miljöcertifierade enligt Svensk Miljöbas standard för miljödiplomering av evenemang. Det innebär att tävlande, besökare, funktionärer och hästar deltar i ett evenemang som aktivt och systematiskt arbetar för att minska sin miljöpåverkan.

– Göteborg ska vara en hållbar stad. Som en del av staden är det därför extra viktigt att vi inom vårt eget evenemang jobbar systematiskt med att minimera vår miljöpåverkan. Att miljödiplomera evenemanget och hitta samarbete med partners som delar vår ambition är ett sätt att ta ansvar för detta, fortsätter Got Events vd Lotta Nibell.

Något för alla under sex dagar

Gothenburg Horse Show är så klart inte bara tävlingar i världsklass. Under de sex dagar som tävlingarna pågår finns mycket annat att ta del av för hästälskaren, allt ifrån spännande ungdomsklasser till showinslag som agility och Mounted Games. Och naturligtvis EuroHorse, hästmässan hos grannen Svenska Mässan som har ett fullspäckat program och shopping för alla.