Hem Nyheter ​I år kan rekordmånga få tidig skatteåterbäring

​I år kan rekordmånga få tidig skatteåterbäring

Publicerat av: Redaktionen

Rekordmånga kommer få sin deklaration tidigt i år, det skriver Skatteverket i ett pressmeddelande idag.

​I år kan rekordmånga få tidig skatteåterbäring 3Även utbetalningarna börjar tidigt, i början av april. I mars skickas deklarationen ut digitalt, kravet är att man har skaffat en kostnadsfri digital brevlåda senast den 27 februari.

Idag använder nästan 3,5 miljoner svenskar Kivra för att ta emot digital post. Över 19 000 företag och myndigheter har anslutit sig till Kivra för att minska pappershanteringen, en siffra som ökar varje dag. Skatteverket är en av dem, och de ser positivt på att många får deklarationen tidigare.

– En fördel med att få deklarationen tidigare är att du får möjlighet att bättre planera din privatekonomi om du tidigt vet om du ska betala eller få tillbaka på skatten, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

Skatteåterbäring redan i april

Den som tar emot sin deklaration i Kivra kan också skicka in och godkänna deklarationen tidigt. Får man tillbaka på skatten, har man möjlighet att få sina pengar redan i början av april. Då ska deklarationen vara inskickad digitalt, utan ändringar, senast 31 mars.

– Vi förenklade villkoren förra året så att fler skulle kunna få en tidig skatteåterbäring. Då mer än fördubblades antalet till drygt två miljoner som fick tillbaka pengar i april. I år ser vi att ännu fler skulle kunna få det, säger Anna Sjöberg.

Viktiga datum

  • 27 februari: Sista dag för att skaffa digital brevlåda för att få deklarationen digitalt.
  • 4–11 mars: Deklarationer skickar till digitala brevlåda
  • 17 mars: Deklarationer öppnar
  • 31 mars: Sista dag att godkänna deklarationen digitalt, utan ändringar eller tillägg, för att få skattepengar i april.
  • 7–9 april: Pengar betalas ut till de som godkänt digitalt senast 31 mars.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>