Hem Säkerhet ​Cybersecurityföretaget Defentry tar in 3,6 miljoner

​Cybersecurityföretaget Defentry tar in 3,6 miljoner

Publicerat av: Redaktionen

Defentry är ett cybersecurityföretag som med hjälp av datainhämtning och AI arbetar för att bekämpa ID-kapningar och hackade konton.

​Cybersecurityföretaget Defentry tar in 3,6 miljoner 3Företaget har under hösten stängt en finansieringsrunda om drygt 3,6 miljoner kronor från bland annat affärsängeln John Fällström för att ytterligare expandera verksamheten.

Defentry har haft en stark tillväxt det senaste kvartalet och tecknat avtal med marknadsledande partners. Företaget har också knutit till sig två av världens främsta white hackers, Dan Egerstad och Adam Ljungrell, samt köpt en av världens största databaser över läckt information.

– Såväl privatpersoner som företag blir alltmer medvetna om vikten av cybersecurity. Att företag bör göra allt för att skydda sin data är en självklarhet, bolag som inte prioriterar denna fråga kommer att dö snabbt, konstaterar Christer Hernestig, grundare på Defentry.

I finansieringsrundan om 3,6 miljoner kronor medverkar också Malin Sjöstrand (Scriin), Per Vasilis, Jonas Brunius och Gerhard Dal. Kapitalet kommer att användas till att rusta organisationen för Defentrys tillväxtresa. I dagarna flyttar bolaget till nya lokaler och flera nyckelpersoner är på väg in i bolaget.

– Cybersecurity är ett hett ämne och en angelägenhet för alla, såväl företag som privatpersoner. Defentry är det mest spännande bolaget på marknaden just nu, därför valde jag att investera i dem, säger John Fällström, VD, NV Capital.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>