Nordiskt Realsparande AB tar upp kampen mot företags kapningar

Bolagsverket har sedan mitten av Maj tagit bort möjligheten för individer som inte är registrerade ombud att utföra så kallade autoärenden.

Detta är en del i arbetet mot ökningen av företagskapningar som ökat lavinartat de sista åren. Här listas några tips på hur du som företagare kan skydda dig:

  • Anmäl dig till den kostnadsfria tjänsteMina meddelanden. Då får du snabbt besked via e-post och sms bland annat när Bolagsverket har tagit emot ändringar som rör ditt företag.
  • Få ett meddelande varje gång en ansökan om registrering kommer in genom att anmäla en epost adress på Verksamt. En behörig företrädare för företaget kan anmäla e-postadressen i e-tjänsterna på verksamt.se eller på blanketten Anmälan om adressändring för företag och föreningar, nr 701.
  • Prenumerera på ändringar i ditt företag kostnadsfritt hos Nordiskt Realsparande AB. Du kan prenumerera på ändringar i ditt företag. När en ändring registreras i företaget, skickas uppgifter till dig omgående via epost. Prenumerationen träder i kraft så snart vi har registrerat den. Det tar normalt en arbetsdag.