Majoritet av Sveriges innovativa framtidsbolag från inkubatorer och science parks

Serendipity Challenge är en årlig entreprenörstävling och techarena öppen för alla Sveriges entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas.

Finaldagarna äger rum under Almedalsveckan där 50 av Sveriges mest innovativa framtidsbolag tävlar om titlarna “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag”. 

Majoriteten av årets utvalda framtidsbolag i Serendipity Challenge kommer från inkubatorer och science parks inom Swedish Incubators & Science Parks nationella nätverk.

– Serendipity Challenge är en av Sveriges främsta årliga tävlingar för entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Därför är det extra roligt att en majoritet av de 50 utvalda företagen kommer från inkubatorer och science parks över hela landet – ett tydligt bevis på att det är i dessa regionala innovationsmiljöer morgondagens svenska näringsliv utvecklas, säger säger Magnus Lundin, vd Swedish Incubators & Science Parks och fortsätter.

– Samtidigt som vi gläder oss över detta vill vi också lyfta fram att det finns en stor potential att satsa mer på nyttiggörande, tillväxt och jobbskapande – genom att staten skulle stödja inkubatorer och science parks viktiga verksamheter, säger Magnus Lundin, vd Swedish Incubators & Science Parks.